Arts

“Alle cosmetische artsen kunnen rimpels laten verdwijnen.
Van groot belang is op welke manier dit gebeurt.”

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om ouderdomsverschijnselen in het gezicht tegen te gaan onmiskenbaar. Ook jongeren weten de weg naar kliniek The Golden Glow te vinden. Zij komen voor correcties en preventieve behandelingen. Chigharoe weet dat zijn cliënten heel kritisch naar zichzelf kijken en heel goed weten wat ze wel en niet willen. De stelregels die hij hanteert, zijn dat de wensen reëel moeten zijn. De mensen die hij behandelt dienen dezelfde uitstraling te behouden als die ze voor de behandeling hadden. Het zogenaamde less is more principe is zijn gouden regel. “Ik wil de persoonlijkheid met die specifieke expressie van de cliënt behouden. Het is van groot belang dat ik goed te weten kom wat de wensen van mijn cliënten zijn. Dan maak ik de vertaalslag of dit haalbaar is volgens mijn normen. Heel simpel gezegd, ik wil van iemand niet een ander mens maken.” Samen met de cliënt neemt Chigharoe uitvoerig door wat de behandeling inhoudt. Volsterkte duidelijkheid is een absolute must. Daarbij maakt hij altijd de afweging of het verstandig is om de behandeling uit te voeren. Deze wijze van werken is voor hem heel belangrijk. Hier wordt nooit van afgeweken.

Bij Kliniek The Golden Glow kun je ook terecht voor behandelingen die voortvloeien vanuit medische oogpunten. Patiënten met Torticollis (verhoogde spierspanning), Bellse parese (halfzijdige verlamming) en mensen die tandenknarsen en last hebben van overmatige transpiratie kunnen bij Chigharoe terecht.

“Ik word ook wel dokter ´Gezichtscontour´ genoemd.”

Als het om cosmetische behandelingen gaat, dan is het uitgangspunt een natuurlijk eindresultaat. Daar gaat het om. Altijd. Chigharoe heeft een scherp oog voor gezichtscontouren. Een gezicht bestaat uitverschillende onderdelen. De juiste balans daarvan met de perfecte contouren zorgen voor een totaal uitgebalanceerd evenwicht. Dat is heel belangrijk. Dit wordt wel de Golden Ratio, de gulden snede genoemd. Tijdens een consult bij kliniek The Golden Glow wordt hier scherp opgelet. “Als ik iemands gezicht zie, maak ik altijd een analyse wat er anders of beter zou kunnen qua contouren en hoe ik het gezicht zou behandelen. In mijn besluit hoe te handelen neem ik natuurlijk ook de huidkwaliteit goed in mij op.” Mensen die Chigharoe goed kennen, kennen zijn scannende blik die hun gezichten in zich opnemen. Geen detail wordt dan gemist zo wordt beweerd. Volgens Chigharoe wordt hij dan naar eigen zeggen regelmatig door zijn vrienden op de vingers getikt met de opmerking dat ze daar niet altijd zin in hebben. Daarin hebben ze natuurlijk best een punt beaamt Chigharoe.

“Als kind had ik al oog voor alles wat met kosmetiek
te maken had.”

Terugkijkend op zijn middelbare schooltijd en studie medicijnen in Suriname concludeert Chigharoe dat hij voorbestemd was als esthetisch arts aan de slag te gaan en zijn eigen kliniek te beginnen. Alles wat met esthetiek te maken had, trok al op jonge leeftijd zijn volle aandacht. ”Als kleine jongen bladerde ik in fashion glossies en was dan gefocust op de gezichtcontouren en de huidstructuren van modellen en celebs. Daarbij bedacht ik altijd wat er aan de gezichten verbeterd zou kunnen worden.”Tijdens zijn studie medicijnen liep Chigharoe regelmatig mee met prominente esthetische chirurgen in Amerika. Cosmetische geneeskunde trok onbedaarlijk aan hem. Hij wilde zijn horizon hierin verder verbreden en uitdiepen. Stages bij andere vooraanstaande artsen in Taiwan en India volgden. Hij zag toen en ziet nu nog steeds binnen dit vakgebied veel mogelijkheden.

In 2011 besloot Chigharoe naar Nederland te emigreren en in Maastricht zijn studie medicijnen verder uit te diepen. Doordat Chigharoe met grote namen heeft gewerkt, is mede daardoor zijn vakbekwaamheid zeer compleet te noemen. Tot op de dag van vandaag volgt hij workshops en gaat hij naar congressen in Nederland en in het buitenland. “Alle ontwikkelingen over fillers en technieken volg ik op de voet. Er gebeurt zoveel in de cosmetiek en ik mag van mezelf niets missen. Daarbij ben ik een voorstander van het verrichten van wetenschappelijk onderzoek binnen de esthetiek. Mijn vakgebied is volop in beweging. Er is steeds meer mogelijk. Dat maakt het voor mij steeds interessanter.”

Kosmetiek is Chigharoe’s absolute passie en
dat merken zijn cliënten.

Chigharoe ervaart zijn werk als erg zeer bevredigend. Het betekent heel veel voor hem. “Naast de medische aspecten in de kosmetiek voel ik mij echt een kunstenaar die mensen er mooier uit laat zien. Dat is voor mij een compleet plaatje.” Het contact met cliënten is buitengewoon persoonlijk. Mensen komen bij Chigharoe met hun wensen waarvan hun dierbaren vaak geen notie hebben. Samen met zijn cliënten stippelt hij stappenplannen uit om zo de gewenste resultaten te bereiken. In de loop der tijd zijn daar langdurige- en goede relaties uit voortgekomen.

Naast Chigharoe staat een team van deskundigen. Na de behandeling is er altijd nazorg. Een 24-uurs bereikbaarheid behoort tot de mogelijkheden. Indien nodig wordt er samengewerkt met reguliere ziekenhuizen. Bij Kliniek The Golden Glow wordt niets aan het toeval over gelaten. Het welzijn van Chigharoe’s cliënten staat voorop. “Mijn werk is veel omvattend. Naast volledige beheersing van vakinhoudelijke kennis en de technische vaardigheden wil ik iedereen die mijn kliniek bezoekt begrijpen en hun wensen naar mijn maatstaven inwilligen. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen, dat is mijn drijfveer. Vandaar: ‘In the face of perfection’.”

R.Visser