Tixel in Amsterdam

Heeft u last van fijne rimpels, hyperpigmentatie, Acne of littekens dan is de Tixel een aangewezen behandeling voor u.
De Tixel kan ingezet worden als een ablatieve of non- ablatieve behandeling. Bij de non ablatieve behandeling wordt er hitte afgegeven zodanig dat de huid gestimuleerd wordt voor collageen vorming.
Bij een ablatieve behandeling van de Tixel wordt zodanig hitte afgegeven dat de huid op bepaalde plekken worden gereduceerd en tevens ook de collageen vorming wordt gestimuleerd.

Toepassing

  • Voorhoofd en slapen
  • Wenkbrauwen
  • Wangen en kaken
  • Hals en decolleté
  • Onderkant van de bovenarmen
  • Bovenbenen
  • Billen
  • Borst

Werking

De Tixel is een Thermo- Mechanische Ablatie.
Het handstuk van dit apparaat heeft kleine titanium pinnen die heel kort in aanraking komt met de huid. Door dit contact met de huid ontstaat er micro gaatjes in de huid.
Deze gaatjes worden vervolgens kleine wondjes die als kleine korsten in het gelaat zichtbaar zullen zijn. Deze korsten zullen na een week afvallen en hierdoor onstaat er een reductie van de huid.
Door de afgifte van de hitte wordt er collageen vorming gestimuleerd.
Omdat de Tixel de epidermis veel minder verwondt, is er een minder lange downtime en minder bijwerkingen. Daarnaast is de risico’s op complicatie minder. Daarom kan de tixel ook ingezet worden in het gebied rondom de ogen.

Voor de behandeling

Voor de behandeling informeert de arts u over de behandeling, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s.
Tijdens het gesprek zal de arts u vragen om een medische vragenlijst in te vullen. Uw medische toestand kan de behandeling als ook de resultaten beïnvloeden.
De arts stelt samen met u een individueel behandelplan op en laat u een toestemmingsformulier ondertekenen.
Eén maand vóór de behandeling niet met de behandelde plek in de zon te komen of onder de zonnebank te gaan. Het is raadzaam de huid te beschermen met een zonnecrème met factor 30 tot 50.
Indien u PUVA heeft gehad of Roacutane heeft ingenomen, moet u ten minste zes maanden wachten voordat u kan behandeld worden!!
Indien u bruinen zonder zon gebruikt, moet u daarmee stoppen ten laatste 14 dagen voor de behandeling.

De behandeling

De laser behandeling wordt gedaan met het Tixel apparaat, aangedreven met een door Novoxel®gepatenteerde technologie.
Uw huid wordt eerst gereinigd en ontsmet, vervolgens brengt de Tixel gecontroleerde pulsen aan op de huid via een matrix van kleine pyramides, die gedurende de gehele behandeling steriel blijven! 
De behandeling kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen. In sommige gevallen kan een lokale verdoving d.m.v. een verdovende zalf worden gebruikt om dit ongemak te minimaliseren.

Na de behandeling

Belangrijk om te weten:
a) U mag het behandeld gebied direct na de behandeling niet aanraken
b) drie maanden na de behandeling niet met de behandelde plek in de zon te komen of onder de zonnebank te gaan. Het is raadzaam de huid te beschermen met een zonnecrème met factor 30 tot 50.
c) Korte herstelperiode
d) BijTixel behandelingen kan de huid tot ca. 2 d. tot 5 d. rood zien, nadien zal de huid heel droog gaan aanvoelen en eventueel kunnen schilferen, het is aangeraden de door ons aanbevolen crème te gebruiken

Behandelingsduur

Een behandeling duurt meestal een 30-tal minuten, maar is uiteraard afhankelijk van het te behandelen zone en het consult.

Kwaliteit

Onze kliniek maakt uitsluitend gebruik van producten die CE (Consumenten Veiligheidsmarkering door de Europese Unie) zijn gemarkeerd en goedgekeurd door de FDA (Food Drug Administration).
De laser behandeling wordt gedaan met het Tixel apparaat, aangedreven met een door Novoxel®gepatenteerde technologie.

Tarieven

Tixel Prijs
 Tixel  per zone in het gelaat € 125
Hele gezicht € 295
Hals € 150
Decolleté € 150

Klik hier voor al onze prijzen >

afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is Tixel®?

Tixel is een vernieuwende behandeling voor het verbeteren van sterk zonbeschadigde huid, diepe rimpels en verouderde huid. De behandeling is ook zeer geschikt voor acnelittekens, striemen of striae en hyperpigmentatie.

Hoe werkt Tixel?

De Tixel kan ingezet worden als een ablatieve of non- ablatieve behandeling. Bij de non ablatieve behandeling wordt er hitte afgegeven zodanig dat de huid gestimuleerd wordt voor collageen vorming.
Bij een ablatieve behandeling van de Tixel wordt zodanig hitte afgegeven dat de huid op bepaalde plekkenworden gereduceerd en tevens ook de collageen vorming wordt gestimuleerd.

Is de behandeling pijnlijk?

Het is niet erg pijnlijk. De behandeling kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen. In sommige gevallen kan een lokale verdoving d.m.v. een verdovende zalf worden gebruikt om dit ongemak te minimaliseren.

Is het geschikt voor iedereen?

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen ouder dan 18 jaar met als voorwaarde een goede basisgezondheid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit hangt af van het resultaat wat wordt nagestreefd.
Om het beste resultaat te krijgen zijn er 4 à 6 behandelingen met telkens 1 maand tussenperiode nodig.

Welke bijwerkingen kunnen optreden?

Er bestaat een kleine kans op littekenvorming en zelfs op keloïd vorming (wild vlees).Om dit risico te minimaliseren dient u steeds nauwgezet de instructies en richtlijnen te volgen na de behandeling.
Het is noodzakelijk dat u ons inlicht als u vroeger al een slecht genezen litteken heeft gehad.