Vagina verjonging met filler

Wat houdt een schaamlipfiller behandeling in?

Een schaamlipfiller behandeling is een efficiënte methode om de buitenste schaamlippen meer volume te geven. Hierdoor kunnen de binnenste schaamlippen minder opvallen en kan verloren volume worden hersteld. Het grootste voordeel van deze procedure is dat er geen operatie nodig is! Dit maakt het een snelle ingreep met een korte hersteltijd. Deze behandeling is ideaal voor vrouwen die merken dat hun buitenste schaamlippen door factoren zoals veroudering, zwangerschap of gewichtsverlies vlakker zijn geworden.

vagina verjonging
Schaamlip correctie

Hoe verloopt een schaamlipfiller behandeling?

Een schaamlipfiller behandeling wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts met behulp van hyaluronzuur fillers. De benodigde hoeveelheid filler wordt bepaald op basis van je persoonlijke wensen, het advies van de behandelaar, en de vorm van je schaamlippen. Tijdens de procedure wordt ervoor gezorgd dat je zo comfortabel mogelijk bent. Het begint met het toedienen van een verdoving, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

amsterdam botox en fillers

Wat is het resultaat van een schaamlipfiller behandeling?

Na de behandeling is er direct meer volume zichtbaar in de buitenste schaamlippen. De verhoudingen worden hersteld, wat vaak leidt tot een aanzienlijke boost in zelfvertrouwen. Dankzij de korte hersteltijd is het resultaat vrijwel direct zichtbaar, en omdat er alleen fillers worden gebruikt, blijven littekens achterwege.

Het effect van de behandeling houdt doorgaans tussen de 6 en 12 maanden aan, afhankelijk van verschillende factoren zoals je huidtype, de gebruikte hoeveelheid filler en je levensstijl. Voor het beste resultaat en om het effect te behouden, wordt aangeraden om de behandeling periodiek te herhalen, volgens het advies van je behandelaar.

 Nazorg na de schaamlipfiller behandeling

 
Na de schaamlipfiller behandeling kun je het behandelde gebied gewoon bewegen. Het is echter belangrijk om tot 48 uur na de behandeling niet te masseren of te wrijven op het behandelde gebied, tenzij je behandelaar anders adviseert. Je kunt kort na de behandeling last krijgen van zwelling en blauwe plekken, maar deze trekken snel weg door regelmatig te koelen.
 
Het is ook aanbevolen om bepaalde activiteiten tijdelijk te vermijden:
Sporten: Vermijd sporten tot 24 uur na de behandeling.
Sauna en zonnebank: Vermijd saunabezoeken en de zonnebank gedurende 2 weken na de behandeling. Blootstelling aan UV-straling kan de behandelde huid extra gevoelig maken en het resultaat van de fillerbehandeling beïnvloeden.
 
Door deze nazorginstructies te volgen, zorg je ervoor dat het herstel soepel verloopt en het resultaat van de behandeling optimaal blijft.

De procedure: Injectie van fillers in de buitenste schaamlippen

 
Bij de schaamlipfiller behandeling worden de buitenste schaamlippen, ook wel labia majora genoemd, geïnjecteerd met fillers. Voorafgaand aan de behandeling bespreek je met de arts het specifieke probleem en hoe dit het beste kan worden opgelost. De arts beoordeelt individueel het benodigde volume voor de injecties.
 
Over het algemeen is 4 ml filler (gelijk aan 2 spuitjes) voldoende om het gewenste volume in de buitenste schaamlippen te bereiken. Dit zorgt ervoor dat de binnenste schaamlippen minder opvallen, tenzij deze extreem groot zijn. In dat geval kan plastische chirurgie van de binnenste schaamlippen worden aanbevolen.
 
Aangezien elke persoon verschillend is, kan het aantal benodigde spuitjes variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen. De arts zal dit tijdens de consultatie met je bespreken om een optimaal resultaat te garanderen.

Vagina Fillers

Heb je last van volumeverlies in de grote schaamlippen of verlies van strakheid? Vagina Fillers kunnen helpen bij het herstellen van de natuurlijke vorm en volume van de grote schaamlippen, wat resulteert in een jeugdiger en strakker uiterlijk.

Vagina Fillers kunnen ook worden gebruikt voor andere correcties en verbeteringen in het vrouwelijke genitale gebied, zoals:

  • Behandelen van asymmetrie van de schaamlippen
  • Verminderen van ongemak veroorzaakt door vulvaire atrofie
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Zijn er hechtingen nodig

Er zijn geen hechtingen nodig. Er worden kleine gaatjes gemaakt door de naald om de vuloplossing in te spuiten.

Hoe krijg je vollere schaamlippen?

Het terugbrengen van volume in de grote schaamlippen kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Een effectieve methode is het gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur, speciaal ontwikkeld voor dit gebied. Deze fillers helpen niet alleen bij het herstellen van de natuurlijke vorm en volume, maar zorgen ook voor een jeugdiger en strakker uiterlijk.

Kan je je schaamlippen opspuiten?

Als u niet tevreden bent over de vorm of het volume van uw buitenste schaamlippen, kan het vullen hiervan een oplossing bieden. Deze cosmetische behandeling kan worden uitgevoerd met behulp van fillers, speciaal ontwikkeld om dit gebied te behandelen. Het gebruik van fillers helpt bij het herstellen van volume en het verbeteren van de esthetiek, waardoor u zich zelfverzekerder kunt voelen.

Wanneer mag ik een herhaalbehandeling ondergaan?

Meestal blijft het effect van de behandeling ongeveer 6-8 maanden zichtbaar. Mocht u een aanvullende of een herhaalbehandeling wensen, volg dan het advies op van de arts.