Ozempic en Saxenda

overgewicht

Ontdek de fascinerende wereld van cosmetische verbeteringen en word de beste versie van jezelf. Onze cosmetische kliniek in Amsterdam biedt een breed scala aan geavanceerde behandelingen en procedures om jouw schoonheidsdoelen te bereiken. Of je nu worstelt met overgewicht of op zoek bent naar de perfecte proporties, onze deskundige medische professionals begeleiden je op een reis naar zelfvertrouwen en tevredenheid. Van bilfillers tot liquid facelifts, wij bieden op maat gemaakte behandelplannen die aansluiten bij jouw behoeften. Ervaar uitmuntendheid tijdens het proces van afvallen in een veilige en comfortabele omgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie en ontdek hoe Ozempic en Saxenda jou kan helpen

Medicatie voor afvallen

In onze kliniek in Amsterdam maken we gebruik van Ozempic en Saxenda voor gewichtsverlies. Deze middelen zijn GLP1-agonisten. Bij een hoge bloedglucosespiegel verhoogt semaglutide op een glucoseafhankelijke manier de insulinesecretie door de bètacellen en verlaagt het de glucoseafgifte. Tijdens hypoglykemie vermindert semaglutide daarentegen de insulinesecretie, terwijl de glucagonsecretie niet wordt belemmerd. Daarnaast vertraagt semaglutide in lichte mate de maaglediging in de vroege postprandiale fase en vermindert het gevoel van trek en honger.

Consult

Het consult voor Ozempic en Saxenda vindt plaats in onze cosmetische kliniek in Amsterdam. Dr. Arvind Chigaroe, onze cosmetisch arts, zal je persoonlijk begeleiden. Laat de expertise van de arts je leiden op een veilig pad naar gezondheid en welzijn. Tijdens het consult zal de arts je gezondheid in kaart brengen en beoordelen of het geneesmiddel geschikt is voor jou. Er zal ook gekeken worden naar eventuele contra-indicaties. Bij onze kliniek wordt de Ozempic-behandeling persoonlijk op maat geleverd.

Volg je gewichtsverloop en zie hoe je gezondheid wordt gemonitord terwijl je je doelen nastreeft. Met professionele begeleiding en zorgvuldige monitoring bereik je op een doeltreffende manier optimale gezondheid.

Behandelingsduur

De behandelingsduur wordt door de arts bepaald, waarbij het streefgewicht en de wensen van de cliënt een belangrijke rol spelen. Er worden realistische doelen gesteld in overleg met de arts. Tijdens de behandeling zullen er meerdere monitoringconsulten worden ingepland om de behandeling zorgvuldig te laten verlopen. Onze cosmetische kliniek in Amsterdam is een van de pioniers op het gebied van Ozempic en Saxenda.

Risicos

Gastro-intestinale bijwerkingen worden het vaakst gemeld in de eerste maanden van de behandeling. Patiënten met een laag lichaamsgewicht kunnen mogelijk meer gastro-intestinale bijwerkingen ervaren. De meest voorkomende bijwerkingen (≥ 10%): hypoglykemie (in combinatie met insuline of een sulfonylureumderivaat), misselijkheid en diarree. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Meer informatie

Tarieven

De kosten van dit traject is afhankelijk van hoe lang het traject zal gaan duren. De startkosten zijn vanaf 300 euro.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

hoe lang werkt Ozempic en Saxenda

Werkingsduur van Saxenda is 24 uur. Dat houd in elke dag 1 keer moet injecteren. De werkingsduur van Ozempic is 1 week

is Ozempic en Saxenda insuline

Ozempic en Saxenda zijn geen beide geen insuline. Het zijn GLP1-agonist. GLP-1agonisten zorgt ervoor dat na een maaltijd voldoende insuline afgeven wordt, zodat glucose goed door de lichaamcellen kan worden opgenomen. Ook zorgt GLP-1 ervoor dat tijdens het eten eerder verzadigd gevoel onstaan, waardoor de neiging om te eten afneemt.

waar kan ik Ozempic en Saxenda kopen in Amsterdam

Ozemic en Saxenda zijn medicijnen die enkel alleendoor een specialist uitgeschreven kan worden. Deze medicijnen worden streng onder controle van de arts gebruikt.

Ozempic en Saxenda waar injecteren

Zowel Ozempic als Saxenda wordt subcutaan (vetweefsel) geïnjecteerd. bij voorkeur toe dienen bij de buik, dij en billen. De medicatie op een vaste tijd toedienen.

wie mag Ozempic en Saxenda gebruiken

Ozempic en Saxenda wordt gebruikt voor diabetes patienten maar ook sinds kort wordt dit middel ook gebruikt voor overgewicht.

welke naaldjes

Saxenda wordt toegediend door een hele dunne naald 30G (0,3 x 8 mm) van het merk Novofine.

Ozempic wordt toegediend door een hele dunne naald 32G (0,25 x 4 mm) van het met merk Novofine.

meer informatie
verschil met Ozempic en Saxenda

Beide medicamenten behoren tot de groep GLP-1 agonisten echter zijn het 2 verschillende stoffen. Saxenda ookwel liraglutide genoemd. De werkende stof bij Ozempic is semaglutide. Ondanks dat liraglutide en semaglutide verschillende molecuul formules hebben, oefen ze dezelfde werking uit. Het belangrijkste verschil is dat Saxenda een kortere werkingsduur heeft van een dag in tegendeel tot Ozempic die een werkingsduur heeft van een week.

Informatie Ozempic informatie Saxenda