Wat veroorzaakt voorhoofdrimpels?

De vorming van rimpels op het voorhoofd komt voort uit het omhoog trekken van de wenkbrauwen. Het aanspannen van de voorhoofdsspier leidt tot het samenplooien van de huid op het voorhoofd, resulterend in rimpelvorming. Bij jeugdige personen vervagen deze rimpels zodra de spanning op het voorhoofd wordt losgelaten. Na het bereiken van de leeftijd van 25 jaar neemt echter de hoeveelheid elastine in de huid af. Dit resulteert in verminderde soepelheid en elasticiteit van de huid. Na deze leeftijd worden lijntjes trager gladgestreken en blijven ze gemakkelijker zichtbaar. Vooral individuen met een expressieve gezichtsuitdrukking trekken herhaaldelijk hun wenkbrauwen op tijdens gesprekken, wat leidt tot de ontwikkeling van diepere rimpels op het voorhoofd.

fronsrimpls amsterdam
fronsrimpels met botox behandeling
afspraak maken

Waarom kiezen voor een voorhoofdsbehandeling?

Voorhoofdsrimpels kunnen het uiterlijk van het gezicht verouderen. Vooral bij mensen met een expressieve gelaatsuitdrukking kunnen rimpels op het voorhoofd een dominante rol spelen in het gezicht. Botox kan hier aanzienlijke verbetering brengen en een jeugdige, verfrissende uitstraling herstellen. In veel gevallen is een behandeling met Botox nodig om ofwel een wenkbrauwlift te bewerkstelligen of het gebied van de fronsrimpels aan te pakken. Uw mogelijkheden voor Botox-behandelingen op het voorhoofd worden besproken tijdens een kosteloos intakegesprek met de arts.

De behandeling

Een Botox-behandeling voor voorhoofdsrimpels staat bekend als de snelste behandeling. Zodra er foto’s zijn genomen en u de vereiste gezondheidsverklaring en behandelovereenkomst heeft ingevuld, kan de behandeling meteen van start gaan. In enkele situaties is het voorhoofd wellicht niet geschikt voor een Botox-behandeling. In dat geval kan een bio-stimulerende filler mogelijk een alternatieve optie zijn.

BELANGRIJKE AANDACHTSPUNTEN NA BEHANDELING

Houd er na uw marionetlijnen filler behandeling bij House of Bratz rekening mee:

  • De eerste 24 uur na de behandeling wordt afgeraden te roken, alcohol te gebruiken en intensief te sporten.
  • Vermijd gedurende 2 weken zonlicht en de zonnebank.
  • Dezelfde 2 weken worden sauna’s, spa’s en hammams niet aanbevolen.
  • Gedurende de eerste 2 weken geen gezichtsbehandelingen, laserbehandelingen of peelings ondergaan.

FAQ voorhoofdrimpels

Kunnen mijn wenkbrouwen gaan hangen na een botox behandeling voor mijn voorhoofdrimpels?

Bij correcte toediening van de Botox-injecties is er absoluut geen reden tot zorg over het verslappen van de wenkbrauwen. De spieren van het fronsgebied trekken eigenlijk de wenkbrauwen enigszins naar beneden, en met tijdelijke uitschakeling van deze spieren wordt vaak een opwaarts liftend effect waargenomen. Hierdoor ervaren sommige mensen juist een liftend effect na de behandeling.

Kan ik hoofdpijn krijgen na een botox behandeling?

Absoluut, dat is een mogelijkheid. Na een Botox-behandeling ontspannen bepaalde spiertjes, wat kan leiden tot aanspanning van andere spieren en mogelijk spierspanningshoofdpijn veroorzaakt. Om dit in de toekomst te voorkomen, is het raadzaam om uw vervolgbehandeling tijdig te plannen. Wanneer de spieren regelmatig worden ontspannen door herhaalde behandelingen, wordt de kans op spierspanningshoofdpijn bij een tweede behandeling aanzienlijk verminderd.

Hoelang blijft het resultaat van de behandeling zichtbaar?

Het resultaat van de Botox-behandeling is van voorbijgaande aard. De duur ervan varieert van persoon tot persoon. Over het algemeen mag u een zichtbaar effect verwachten dat zich uitstrekt over een periode van 6 tot 12 maanden.